ΣΥΧΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
 

Τι είναι η Meditransport;
• Η Meditransport είναι μία εξειδικευμένη και πιστοποιημένη εταιρεία μεταφοράς βιολογικών υλικών (π.χ. αίμα, παράγωγα αίματος, βλαστοκύτταρα κ.α.).Είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που εφαρμόζει ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης (Integrated Management System) σύμφωνα με τα πρότυπα EN ISO 9001, EN ISO 14001 και OHSAS 18001 για την εν λόγω δραστηριότητα.

Γιατί να μην αποστείλω τα βιολογικά υλικά μου (π.χ. βλαστοκύτταρα) μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών (courier);
• Η μεταφορά βιολογικών υλικών (όπως τα βλαστοκύτταρα) διέπεται από αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις που καθορίζονται από την κείμενη εθνική και κοινοτική νομοθεσία. Για την μεταφορά των βιολογικών υλικών απαιτείται, εκτός των άλλων, η χρήση οχημάτων ειδικών προδιαγραφών. Ως εκ τούτου η μεταφορά των βλαστοκυττάρων πρέπει να πραγματοποιείται από πιστοποιημένες για μεταφορά βιολογικού υλικού εταιρείες.

Τι είναι σημαντικό κατά την μεταφορά βλαστοκυττάρων;
• Η διασφάλιση της προβλεπόμενης θερμοκρασίας μεταφοράς. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, της Ελληνικής Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος αλλά και του Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η θερμοκρασία μεταφοράς των βλαστοκυττάρων πρέπει να είναι 4 - 8 βαθμοί Κελσίου. Η διατήρηση του αίματος σε αυτό το εύρος συνθηκών διασφαλίζεται από την Meditransport με τη χρήση πιστοποιημένων (κατά ADR και ΠΟΥ) δοχείων μεταφοράς. Σε αυτά, τοποθετούνται ψυκτικά μέσα για τη διατήρηση της θερμοκρασίας στα επιθυμητά επίπεδα ανεξαρτήτως της εξωτερικής θερμοκρασίας. Όλη η διαδικασία της μεταφοράς ελέγχεται μέσω διαπιστευμένων οργάνων μέτρησης και καταγραφής της θερμοκρασίας.

Χρειάζομαι κάτι άλλο εκτός από τον εξοπλισμό συλλογής της τράπεζας φύλαξης;
• Όχι. Ο οδηγός παραλαμβάνει τον εξοπλισμό συλλογής που έχετε προμηθευτεί από την τράπεζα φύλαξης, την τοποθετεί σε ειδικές, πιστοποιημένες συσκευασίες μεταφοράς και ακολούθως στα ειδικά εξοπλισμένα οχήματα μεταφοράς.

Πότε πρέπει να έρθω σε επαφή με την Meditransport;
• Οποιαδήποτε ώρα και ημέρα, πριν ή κατά την αναμονή σας στο μαιευτήριο.

Πως παραδίδω τα βλαστοκύτταρα στην Meditransport;
• Μετά την κλήση στην εταιρεία μας, ένας εξειδικευμένος οδηγός θα παραλάβει ο ίδιος τον εξοπλισμό συλλογής με τα βλαστοκύτταρα από τον υπεύθυνο ιατρό ή τη νοσηλεύτρια.

Που παραδίδω τα βλαστοκύτταρα;
• Δεν χρειάζεται να μας παραδώσετε κάπου τα βλαστοκύτταρα. Ο οδηγός της εταιρείας μας θα έρθει και θα τα παραλάβει από το μαιευτήριο που βρίσκεστε. Η εταιρεία μας εξυπηρετεί όλη την Κρήτη, καθώς και ολο το νομό Αττικής.

Πως είμαι σίγουρος ότι έχει πραγματοποιηθεί η παράδοση;
• Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς, σας αποστέλλεται ενημερωτικό SMS, όπου αναγράφονται οι λεπτομέρειες της αποστολής, καθώς και η ημερομηνία/ ώρα της παράδοσης.

Υπάρχει περίπτωση να μη δεχτεί τα βλαστοκύτταρα η τράπεζα, εάν δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ της μεταφορικής εταιρείας και της τράπεζας φύλαξης;
• Ναι. Η τράπεζα φύλαξης διατηρεί το δικαίωμα να μη δεχθεί τα βλαστοκύτταρα, εφόσον η μεταφορά δεν έχει πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένο μεταφορέα, που θα μπορεί να αποδείξει ότι η μεταφορά ολοκληρώθηκε βάσει της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας. Η Meditransport έχει συνεργασία με όλες τις τράπεζες φύλαξης, ως πιστοποιημένη εταιρεία μεταφοράς βιολογικών υλικών. 
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΝΕΑ FAQ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ποιοί είμαστε
Όραμα / Στόχοι / Αποστολή
Οχήματα μεταφοράς / Εξοπλισμός
Πιστοποιήσεις / Αδειοδοτήσεις
Γιατί με τη Meditransport
  Νομικό Πλαίσιο      

  Copyright © Meditransport 2014 Web Design Admore